Skip Ribbon Commands
Skip to main content
​​

​​​​​​​​​​​​Opleiding tot (Assistent-/Kandidaat-) Makelaar/Taxateur

Kunt u:

 • zichzelf goed presenteren?
 • zich inleven in de wensen van (ver)kopers?klaslokaal.jpeg
 • pro-actief acteren en goed voorbereid zijn?
 • ondernemend en commercieel handelen?
 • gemakkelijk contact leggen en onderhouden?
 • zorgvuldig werken?
 • ethisch en integer handelen?
 • gedrevenheid en ambitie tonen?

Dan is een carrière in de Vastgoedbranche iets voor u! ​Wilt u makelaar of taxateur worden of op andere wijze aan de slag in de vastgoedbranche? Uw carrière begint bij Academie voor Vastgoed. ​​​​

Waarom Academie voor Vastgoed?

Wij bieden al ruim 50 jaar opleidingen en cursussen voor (startende) professionals in Vastgoed & Makelaardij. In 1963 zijn wij opgericht als opleidingsinstituut van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de grootste en belangrijkste brancheorganisatie van Nederland. Wij kennen als geen ander de ontwikkelingen in de markt en weten welke eisen aan een goede makelaar worden gesteld. Deze kennis, gekoppeld aan de opleidingskundige expertise van jarenlange ervaring staan garant voor kwalitatief hoogwaardige opleidingen en cursussen.

Welke studierichtingen zijn er? 

 1. Vastgoedintroductiecursus

  Wilt u zich eerst oriënteren in de vastgoedsector? Kies dan voor de Vastgoedintroductiecursus. Deze cursus van 10 avonden is vooral interessant voor (nieuwe) binnendienstmedewerkers. Deze introductiecursus is niet verplicht wanneer u zelfstandig makelaar/taxateur wilt worden.

 2. Assistent-Makelaar Wonen (ARMT)

  De opleiding Assistent-Makelaar Wonen​ leidt op tot zelfstandig medewerker die de makelaar ondersteunt in het aan- en verkoopproces van objecten en die verkoopbezichtigingen en onderhandelingen van eigen panden voert. Ook voor personen die een brede vastgoedkennis op willen doen, is deze opleiding geschikt. Deze opleiding is niet verplicht wanneer u zelfstandig makelaar/taxateur wilt worden.

 3. Kandidaat-Makelaar Wonen (KRMT)​​

  Dit is de opleiding tot zelfstandig makelaar. In deze functie mag u alle werkzaamheden verrichten, behalve het uitvoeren van taxaties. Hiervoor volgt u de Basistheorie Vastgoed (stap 1 in onderstaand schema) en Aanvullend Wonen (stap 2 in onderstaand schema). 

 4. Register-Makelaar/ Taxateur (RMT Wonen, RT BV en/of A&LV)​

  Dit is de opleiding die u naast zelfstandig makelaar ook opleidt tot taxateur. Gecertificeerde makelaars en taxateurs zijn ingeschreven bij het kwaliteitsregister VastgoedCert (makelaars) en/of het NRVT (taxateurs). Als u zich wilt laten certificeren​, dient u 3 vastgoeddiploma’s te halen. Basistheorie Vastgoed is de eerste. Aanvullende Theorie en Praktijkopleiding maken de reeks compleet (zie onderstaand schema).

Overige opleidingen

Onderstaand schema is van toepassing voor een opleiding tot Kandidaat Makelaar en Register Makelaar/ Taxateur: 

​Stap

Opleiding Wonen​

Opleiding Bedrijfsmatig Vastgoed ​

Opleiding Landelijk Vastgoed​

   1​

Basistheorie Vastgoed

Basistheorie Vastgoed

Basistheorie Vastgoed

   2​

Aanvullend Wonen​

Aanvullende theorie Bedrijfsmatig Vastgoed​

Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed​

   3​

Praktijkopleiding Wonen​

Praktijkopleiding Bedrijfsmatig Vastgoed​

Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed​

​ 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw carrière binnen de Vastgoedwereld en verschillende opleidingen tot makelaar/taxateur? Weet u niet zeker of uw vooropleiding passend is? Wilt u graag van te voren de studieboeken inzien? Bel 030-608 5160 of stuur ons een e-mail. Of kom vrijblijvend naar onze Open Avond:

 

Grote slagingskansen

Voor veel cursisten zijn onze slagingspercentages​ de doorslaggevende factor om voor Academie voor Vastgoed te kiezen. Uit de statistieken blijkt dat cursisten van Academie voor Vastgoed de grootst​e kans op succes hebben bij de examens van onafhankelijk examenadviesbueau SVMNIVO.

Opleidingen makelaar/taxateur: snel zoeken

​Klik op deze link​ om snel te zoeken binnen onze opleidingen.​

Makelaar / Taxateur worden?

Bekijk hieronder het filmpje en krijg een indruk van de werkzaamheden van een makelaar/taxateur.​ Het beroepscompetentieprofiel van Makelaar-taxateur (wonen) beschrijft de werkzaamheden en competenties die nodig zijn om het beroep uit te oefenen.​


 

Makelaar worden.jpg

Reacties van cursisten: 

 

"De opleiding Assistent-Makelaar is erg leerzaam en interessant. Ik ben zelf werkzaam in de makelaardij, hier heb ik erg veel baat bij gehad. Ook als je niet werkzaam bent in de makelaardij zijn de lessen goed te volgen. De zaterdagopleiding is heel intensief, maar wanneer je er helemaal voor gaat, is dit goed te doen en heb je ook snel resultaat!​"

"De vakinhoudelijke kennis en de professionele en begrijpelijk uitleg van de docent is een enorme plus in vergelijking met andere docenten die ik tegen ben gekomen bij andere opleiders."​

​​