Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Aanvullend Wonen Makelaardijleer & Marketing

Academie voor Vastgoed begeleidt u op weg naar uw certificering als (kandidaat) makelaar. Die registratie is van groot belang voor uw professionaliteit. Het is een erkenning van uw deskundigheid op juridisch, financieel en bouwtechnisch gebied. Al die kwaliteiten zijn onmisbaar in uw rol als makelaar en/of taxateur. In een wereld waarin de belangen vaak groot zijn. Na de opleiding Basistheorie Vastgoed gaat u zich specialiseren. Afhankelijk van uw interesse, kiest u voor:

1.     Wonen (opleiding tot Register Makelaar Taxateur);

2.     Bedrijfsmatig Vastgoed (opleiding tot Register Taxateur);

3.     Landelijk Vastgoed (opleiding tot Register Taxateur)​.

Studieprogramma

  • Makelaardijleer, 12 lessen: onderwerpen als transacties, advisering, taxaties, beheer, koop en verkoop, huur en verhuur, overeenkomsten en contracten, financiering en hypotheken.

  • Marketing, 2 lessen: onderwerpen als marktsegmentatie en doelgroepen, omgevings- en ondernemingsanalyse, marketinginstrumenten en marketingplan.


Het programma is gebaseerd op de eind- en toetstermen die gelden voor het SVMNIVO-examen (zie www.vastgoedcert.nl​)

Voor wie

De opleiding Aanvullend Wonen is bestemd voor aspirant-makelaars/taxateurs Wonen die het SVMNIVO-diploma Basistheorie Taxateur o.z. behaald hebben of binnenkort behalen. Binnen Aanvullend Wonen is een tweede examen verplicht, naast Makelaardijleer & Marketing. De module 'De Vakbekwame Makelaar' leidt op voor dit nieuwe vaardigheidsexamen.

Na de opleiding Aanvullend Wonen volgt, indien gewenst, de Praktijktoets voor certificering tot Register Makelaar Taxateur (RMT) Wonen.

Vorm, duur en studiemateriaal​

  • Totaal 14 lessen

  • De opleiding wordt wisselend aangeboden als middag-/avondopleiding (2 lessen per week) en avondopleiding (1 les per week)

  • Circa 6-8 uur zelfstudie per les; per les wordt een gedegen voorbereiding verwacht!

  • De syllabi van de Academie voor Vastgoed die zijn inbegrepen wordt tijdens de eerste les uitgereikt

  • Het aanvullende studiemateriaal bestelt u zelf, vlak voor aanvang van de eerste les (zodat u de meest actuele versie aanschaft).

Docenten

​Beide docenten zijn professionals met jarenlange ervaring. Ze zijn enthousiast en gespecialiseerd op hun vakgebied. Met een mix van theorie en praktijk bereiden ze u optimaal voor op het SVMNIVO-examen.

Goed om te weten

Deze module is theoretisch en praktisch van aard, en er is volop gelegenheid voor vragen en praktijkervaringen. De docenten zijn een vakinhoudelijke expert met (veel) leservaring.​

Examinering SVMNIVO

SVMNIVO neemt het examen af via een flextoets. Bent u geslaagd voor de Basistheorie én Aanvullend Wonen, dan mag u zich Kandidaat Makelaar (KRMT) noemen en inschrijven in het KRMT register.​ 


De opleidingen zijn gebaseerd op de eind- en toetstermen aanvullend wonen makelaar-taxateur o.z. wonen zoals door Stichting VastgoedCert zijn vastgelegd. Op deze termen worden door examenbureau SVMNIVO ook de examens gebaseerd, zodat er een goede aansluiting is tussen opleiding en examen. U vindt deze termen op www.vastgoedcert.nl.

Parkeren

Bij een avondopleiding (start is na 18:00 uur) worden parkeerkosten niet vergoed.

Bij een dagopleiding (start is voor 18:00 uur) worden uitrijdkaarten door de docent verstrekt*

 

*Academie voor Vastgoed behoudt zich het recht voor om hiervan af te wijken.

Voor al uw vragen

Wilt u weten hoe u makelaar kunt worden? Weet u niet zeker of uw vooropleiding passend is? Wilt u graag van te voren studiemateriaal inzien? Wij helpen u graag! Bel 030-6085160 voor een afspraak met onze studieadviseur. Of kom naar een van onze Open Avonden.​


Heeft u nog geen baan in de makelaardij? Neem dan eens een kijkje op de website van 2B Connected: www.2bconnected.org​. 

​​

 Wanneer wordt deze cursus gegeven?

StartdatumPlaatsInschrijven totInschrijvenCursusrooster
18-05-2018 09:30NIEUWEGEIN18-05-2018 11:59<img src='/_layouts/15/images/NVMSOMWebParts/coursesite24.png' alt='Cursussite' border='0'/>Aanvullend Wonen Makelaardijleer & Marketing DAG vj 2018 NG (18-5)
24-09-2018 14:45UTRECHT24-09-2018 14:44<img src='/_layouts/15/images/NVMSOMWebParts/coursesite24.png' alt='Cursussite' border='0'/>Aanvullend Wonen Makelaardijleer & Marketing mi/av nj 2018 UT (24-9)

 ​Zijn alle cursussen volgeboekt of heeft u interesse in een andere datum of locatie? Mail Academie voor Vastgoed​: info@academievoorvastgoed.nl

​​​​​

​​​​​​