Skip Ribbon Commands
Skip to main content

​​​​​​​​​​​​​​Jaarlijkse Educatie

Wanneer u als makelaar/taxateur bent aangesloten bij VastgoedCert en/of het NRVT betekent dit dat u ieder jaar een bepaald aantal uren of dagen educatie volgt. Bij de Academie voor Vastgoed noemen we dit Jaarlijkse Educatie. Op deze pagina vindt u een uitgebreide uitleg van de grootste registers/brancheverenigingen en de bijbehorende studieverplichtingen in 2018.

Studieverplichting 2018

De NVM heeft per 1 januari 2018 de jaarlijkse educatie afgeschaft, hier hoeft u dus geen studie-uren (meer) voor te behalen. In onderstaande tabel ziet u schematisch weergegeven wat de studieverplichting is per register.

studie-uren 2018.png

Verplichte cursusdagen

VastgoedCert en NRVT werken met verplichte cursusdagen en hieronder ziet u welke dagen dit zijn.


VastgoedCert

NRVT:


De verplichte cursus NRVT Wonen is bij de Academie voor Vastgoed gekoppeld aan een workshop ethiek, zodat u direct zes studie-uren in één dag verdient: Actualiteiten Wonen 2018 NRVT.


Voor de Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed is in 2018  voor het NRVT geen verplichte cursusdag.

Lid van meerdere vakgroepen

Bij VastgoedCert ziet u per vakgroep bij de studieverplichting twaalf uur staan. Maar wanneer u lid bent van meerdere vakgroepen, doet u de verplichte cursusdag en daarbij aanvullende studie-uren uit minstens één van de vakgroepen waar u lid van bent. Zie hieronder het aantal studie-uren dat u in totaal dient te behalen:

  • Lid van één vakgroep: 12 uur educatie

  • Lid van twee vakgroepen: 18 uur educatie

  • Lid van drie vakgroepen: 24 uur educatie

 

Bij het NRVT geldt een vergelijkbaar principe bij meerdere vakgroepen. Dit systeem was in 2017 ook al van kracht:

nrvt verplichting.png

 ​

Naast de verplichte dagen per vakgroep hoeft u in totaal dus nog maar veertien studie-uren te behalen, waarvan u er vijf vrij in kunt vullen volgens de 25%-regel. Deze regel geeft u de ruimte om vijf studie-uren vrij in te vullen met bijvoorbeeld het bijwonen van congressen en relevante branchebijeenkomsten, het schrijven en publiceren van artikelen in vaktijdschriften, het volgen van vaardigheidstrainingen of doceren.  

 

Het verplichte onderdeel bij Wonen is de eerder genoemde cursus Het nieuwste taxatiemodel 2018. Voor WOZ is dit een actualiteitendag. In het geval van Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed is het zaak dat u in het verplichte deel een cursus kiest waar die vakgroep studie-uren zijn gekoppeld.

Alles in één pakket

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft de Academie voor Vastgoed complete pakketten jaarlijkse educatie. Wanneer u kiest voor een pakket, hoeft u zelf niet uit te zoeken met welke cursussen u zo efficiënt mogelijk aan uw educatie voldoet. U legt in één keer uw jaarlijkse educatie vast en bespaart hiermee ook nog kosten. ​Op het moment zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van de nieuwe cursuspakketten voor 2018. Voor een aantal pakketten is het al mogelijk om in te schrijven:

> Klik hier voor meer informatie over de cursuspakketten

Het kiezen van uw jaarlijkse educatie

Wilt u graag geholpen worden bij het kiezen van uw jaarlijkse educatie? Hiervoor biedt de Academie voor Vastgoed twee manieren. Allereerst kunt u met hulp van de Studieadvieswijzer stap voor stap een cursusplan voor uzelf maken. De Studieadvieswijzer voor 2018 is nog in ontwikkeling. U kunt ook door ons gebeld worden om de jaarlijkse educatie door te nemen en in te plannen. Geef u dan op voor onze Studieadvies Service.

 

LOGO Studieadvies_Service_RGB.png

 

 

Toelichting registers

VastgoedCert
VastgoedCert bestaat sinds 2004 en is het register voor makelaars. Binnen dit registers kunt u ingeschreven staan voor drie verschillende Kamers: Wonen, Landelijk Vastgoed en Bedrijfsmatig Vastgoed. Voor VastgoedCert volgt u twee actualiteitendagen per jaar. Bekijk hier of er verplichte dagen zijn waar u bij het inplannen rekening mee dient te houden. De verplichte educatie is door VastgoedCert vastgesteld. Vragen of opmerkingen kunt u bij VastgoedCert stellen: info@vastgoedcert.nl.

 

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Het NRVT is het register voor taxateurs. Wanneer u hier ingeschreven staat, dient u een aantal studie-uren per Kamer te halen: Wonen (20), Landelijk Vastgoed (20), Bedrijfsmatig Vastgoed (20 uur), WOZ (20 uur).  Bij onze cursussen staat aangegeven hoeveel uur u kunt verdienen voor het NRVT. Bekijk hier of er verplichte dagen voor u gelden. Voor vragen of opmerkingen over de educatie voor het NRVT kunt u contact met hen opnemen: info@nrvt.nl.​

Toelichting brancheverenigingen

NVM 
De NVM is de grootste Nederlandse branchevereniging voor makelaars en taxateurs van Nederland. Sinds 1 januari 2018 werkt de NVM niet meer meteen verplichte jaarlijkse educatie. Wanneer u als NVM-lid voldoet aan de educatie-eisen van de registers, is dat voldoende.

 

Vastgoedpro
De Academie voor Vastgoed biedt eveneens educatie voor branchevereniging Vastgoedpro. Gecertificeerde Vastgoedpro makelaars en taxateurs doen in ieder geval de benodigde cursussen van VastgoedCert of het NRVT. Daarnaast kunnen niet-gecertificeerde leden met verschillende cursussen uit ons aanbod hun studiepunten (85) halen.

 

NVR

U kunt lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters. Vooral makelaars/ taxateurs in Agrarisch en Landelijk Vastgoed zijn hier lid van. Ook voor deze branchevereniging hebben we relevante cursussen. 

​