Skip Ribbon Commands
Skip to main content

​​​​​​​Waarom kiest u voor Academie voor Vastgoed?


Academie voor Vastgoed is dé aanbieder van opleidingen en cursussen voor (startende) professionals in Vastgoed. Al ruim 50 jaar bieden wij onder andere hoogwaardige opleidingen voor startende (assistent-) makelaars/taxateurs​ en permanente educatie geschikt voor aangeslotenen van het NRVT-, VastgoedCert-register en de NVM.​

​Geschiedenis en achtergrond

De Academie voor Vastgoed is in 1963 opgericht als opleidingsinstituut van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). De NVM is met circa 4000 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste brancheorganisatie van makelaars en taxateurs.​ De verbondenheid van de Academie voor Vastgoed met de NVM maakt dat wij dicht op de vastgoedmarkt zitten en de ontwikkelingen op de voet kunnen volgen. Deze verbintenis in combinatie met 50 jaar ervaring maakt ons een uniek opleidingsinstituut.

​​Compleet anbod
Wij bieden het complete palet van cursussen voor de makelaar en taxateur

  • Basisopleidingen (t.b.v. examens SVMNIVO
  • Hercertificeringscursussen (verplichting VastgoedCert register en SVMNIVO register) 
  • Permanente Educatie: cursussen en trainingen (verplichting NVM en NRVT studie-uren)

​​Hoogste slagingspercentages

De slagingspercentages van de Academie voor Vastgoed liggen beduidend hoger dan de gemiddelde examenkandidaat bij SVMNIVO. Bekijk de slagingspercentages per examenonderdeel op deze pagina.

​​​​​Ervaren docenten

​Onze docenten zijn allen ervaren (vak)docenten uit de praktijk. Dit betekent dat zij naast hun werkzaamheden als docenten werkzaam zijn in het vakgebied dat zij doceren. Verder organiseren wij verschillende didactische workshops en e-learningmodules om te zorgen dat ook hun kennisoverdracht meer dan in orde zijn.​ Bij de basisopleidingen zulen studenten ook zien dat iedere docent zijn specialisme heeft en dat zij dus voor ieder vak(gebied) een andere docent krijgen.​

Up-to-date studiemateriaal

​Het studiemateriaal is altijd geheel up-to-date en in het geval van de basisopleidingen geheel afgestemd op de eind- en toetstermen van SVMNIVO. Hiermee leert de studenten nooit meer of minder dan nodig. Daarnaast maken we gebruik van een digitale leeromgeving waarin docenten en studenten lesmateriaal kunnen plaatsen. Via dit portaal kunnnen de docenten ook gemakkelijk berichten sturen naar de groep.

​​Uitstekende cursuslocaties

Al onze cursuslocaties zijn met zorg uitgezocht. Met de locaties hebben wij een overeenkomst dat zij zich aan onze eisen en wensen houden. Presteren zij onder de maat? Dan gaan wij hier direct mee aan de slag. Bij bijna alle locaties is het mogelijk om gratis te parkeren. De cateringkosten zitten standaard bij de cursusprijs inbegrepen, dus geen bijkomende kosten.